Vágólapra másolva!
A legendás Wayne Gretzky vezette Phoenix Coyotes 7-0-ra kikapott a Minnesota Wild otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) előidényében. Az egykori csillag, aki ezúttal nem a kispadon, hanem a nézőtéren foglalt helyet, elképedve látta, hogy tanítványai milyen gyengén szerepelnek.

Az új, több helyzetet engedő szabályoknak köszönhetően 8-6-ra nyert a Philadelphia Flyers az Atlanta Thrashers ellen. A találkozó főhőse a mesterhármast jegyző Simon Gagne volt. A Chicago Blackhawks 17,8 másodperccel a vége előtt szerzett góllal győzte le az utolsó Stanley-kupában döntős Calgary Flamest.

Vas János csapata, a Dallas Stars úgy kapott ki 4-2-re a Colorado Avalanche otthonában, hogy a hazaiak kettős emberelőnyben szerezték a győztes gólt 4:15 perccel a vége előtt. A magyar csatár ezúttal nem tartott a texasi alakulattal, így a magyar idő szerint hétfő hajnali edmontoni csatából is hiányozni fog. A 21 esztendős Vas most a Dallasban maradókkal - köztük a világsztár Szergej Zubovval - készül.

Az előző idényben a Ferencvárost erősítő Rob Niedermayer nem szerzett pontot az Anaheim Mighty Ducks színeiben a Los Angeles Kings elleni 4-2-re elveszített találkozón. A világbajnok kanadai csatár a 103 perc kiállítást hozó testvérvárosi rangadón egyszer ült ki a büntetőpadra. A győztes gárdában most debütáló Jeremy Roenick három gólpasszt jegyzett.

eredmények
Minnesota Wild - Phoenix Coyotes 7-0
Philadelphia Flyers - Atlanta Thrashers 8-6
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 5-4
Buffalos Sabres - Washington Capitals 3-2, hosszabbítás után
Colorado Avalanche - Dallas Stars 4-2
Los Angeles Kings - Anaheim Mighty Ducks 4-2.