Vágólapra másolva!
A korábbi sajtóértesüléseknek megfelelően Wayne Gretzky, minden idők egyik legjobb játékosa lett az NHL-ben szereplő Phoenix Coyotes új vezetőedzője.

"Sokan kérdezték tőlem, miért csinálom ezt az egészet. Erre csak annyi a válaszom: miért ne? Ez a szerelmem, ez az amiért élek. Egész életemben a hoki volt a mindenem, most újra ott lehetek a közelében" - nyilatkozta a 44 éves legenda, aki az NHL örökranglistáján gólok, gólpasszok és a pontok tekintetében is az első helyen áll.

A négyszeres Stanley-kupa-győztes, 1999-ben visszavonult szupersztár egyik segítője a korábban Detroitban tevékenykedő Barry Smith, a másik pedig a volt Coyotes-játékos Rick Tocchet, vagy az eddigi megbízott tréner, Rick Bowness lesz.

Szintén visszatérhet a jégkorongligába Todd Bertuzzi, a Vancouver Canucks játékosa, akit tavaly a bajnokság történetében az eddigi leghosszabb időre, 17 hónapra tiltottak el. A 30 éves All Star-válogatott center 2004 március 8-án összecsapott Steve Moore-ral, a Colorado Avalanche hátvédjével, aki a brutális ütközést követően nyakcsigolyatörést szenvedett. A szövetség akkor határozatlan időre tiltotta el a kíméletlen stílusáról is ismert játékost.

Az eset ezzel akkor még nem ért véget, hiszen Moore a bíróságra vitte az ügyet, ahol szándékos sérülés okozásáért mindössze 80 óra közmunkára ítélték a csatárt. "Bertuzzit figyelmeztettük, hogy kiemelten figyeljük a jövőben, s a pályán elkövetett kihágásait sokkal szigorúbban kezeljük majd, mint a többi játékosét" - mondta Gary Bettman, az NHL vezetője.