Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) történetének legtöbb játékosát és csapatát érintő csere keretében a Miami Heathez szerződött Antoine Walker, a liga egyik legjobbnak tartott csatára.

Az üzlet öt együttest és 13 kosarast mozgatott meg. Ennek keretében a néhány órával korábban Shaquille O'Nealt 100 millió dollárért további öt évre magához "láncoló" Heat a Boston Celticstől Walker, a Memphis Grizzliestől az irányító Jason Williams, a bedobó Andre Emmett és a csatár James Posey, valamint a New Orleans Hornetstől az idei amatőr játékosbörze (draft) első körében választott spanyol Roberto Duenas játékjogát szerezte meg.

Az idén a Keleti-főcsoport fináléjáig jutott floridai csapattól Eddie Jones a Memphishez, Rasual Buttler a New Orleanshoz, Qyntel Woods és Albert Mirales pedig a Bostonhoz távozott. A Celtics a két játékos mellett két második körös draftjogot is kapott a Miamitól. A bostoni csapathoz még Curtis Brochardt érkezett a Utah Jazztől, amely Greg Ostertagot szerezte meg a Memphistől, de Kirk Snydert küldte New Orleansba, valamint Raul Lopezt Memphisbe.