Vágólapra másolva!
Gyors egymásutánban két szuperklasszis kosaras is bejelentette visszavonulását a tengerentúlon: Reggie Miller az idény végén búcsúzik  az NBA-től és az Indianapolis Pacers csapatától, míg a Los Angeles Lakers erőcsatára, a nyáron térdműtéten átesett Karl Malone úgy döntött, hogy már nem tér vissza a parkettre. 

A 39 éves Reggie Miller 18. szezonját tölti az NBA-ben, s pályafutása során csak a Pacers színeiben lépett pályára. A klub történetének legeredményesebb kosarasa 24685 ponttal. Miller egyszer sem nyert bajnokságot, de ötször játszott All Star-gálán, illetve két NBA-rekordot tart: ő kísérletezett a legtöbbször (6321) a hárompontos vonalon kívülről, s ebből 2505 volt sikeres.

A 41 éves Karl Malone vasárnapra tervezi hivatalos búcsúját a profi kosárlabdázásról. Az erőcsatárának a mostani lett volna a huszadik szezonja, Kareem Abdul-Jabbar mögött ő az NBA második legtöbb pontját szerző játékosa. A Lakersen kívül játszott a Utah Jazzben is, 54 852 perccel ő töltötte a második legtöbb időt a parketten.

MTI / [origo]