Vágólapra másolva!
Több ezer szurkoló fogadta stadionjában a New England Patriots csapatát, amely magyar idő szerint hétfő hajnalban megnyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a Super Bowlt.

"Soha nem lehet megunni ezt az érzést, amikor szurkolóinkkal együtt ünnepelhetünk egy ilyen győzelmet" - nyilatkozta Troy Brown, aki a védelem egyik legjobbja volt a Philadelphia Eagles ellen 24-21-re megnyert összecsapáson.

A bostoni együttes szimpatizánsai "Dinasztia" feliratokkal és számos, eddig az NFL-ben még sohasem látott, megszakítás nélküli triplázásra felszólító transzparensekkel fogadták kedvenceiket, akik háromszor nyertek bajnoki címet az elmúlt négy esztendőben.

Az ünneplésből kimaradt Tom Brady, a gárda kétszeres MVP (legértékesebb játékos) irányítója, hiszen az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb esti műsorába, a David Letterman-showba kapott meghívást.

"Sokan beszélnek arról, hogy milyen borzalmas lehet elveszíteni egy Super Bowlt. Szerencsére az utóbbi négy évben ezt mi nem tapasztaltuk meg, és én személy szerint nem is akarom!" - mondta Brady, aki karrierje során eddig kilenc rájátszásbeli összecsapáson maradt veretlen.

A következő szezon előtt a Hazafiaknak komoly problémákkal kell megküzdeniük, hiszen az együttes támadásért felelős edzője, Charlie Weis, a Notre Dame egyetem vezetőedzői posztját kapta meg, míg a védelem feje, Romeo Crennel a Cleveland Browns trénere lesz.