Vágólapra másolva!
Az orosz Avantgard Omszk csapatához szerződött Jaromir Jagr világhírű cseh jégkorongos. Súlyos szemsérülést szenvedett Dany Heatley, a HC Bern kanadai sztárja a Servette Geneve elleni svájci bajnoki mérkőzésen.

A 32 éves olimpiai bajnok Jaromir Jagr - amióta a tengerentúlon a klubtulajdonosok és a játékosok közötti bérvita miatt szünetel a pontvadászat - szülővárosának együttesében, Kladnóban szerepelt, mégpedig remekül, hiszen 17 mérkőzésen szerzett 28 pontjával (11 gól, 17 gólpassz) vezette a tabellát.

Csak annyit árultak el a kétszeres Stanley-kupa-győztes csatár fizetésével kapcsolatban, hogy az orosz liga legjobban fizetett játékosa. Ezt a "címet" a Barsz Kazánban játszó NHL-gólkirály, az idényre 1,6 millió dollárral gazdagodó Ilja Kovalcsuktól veszi el. Az Omszk jelenleg csak a 12. helyen áll a bajnokságban, és égetően szüksége van a cseh sztár szolgálataira.

Dany Heatley, a HC Bern kanadai jégkorongos sztárja a Servette Geneve elleni svájci bajnoki mérkőzésen súlyos szemsérülést szenvedett. Az NHL-ből érkezett csatár arcába vágódott a korong klub- és honfitársának, Daniel Briere-nek a lövése nyomán. Amikor a kétszeres világbajnokot kórházba szállították, nem látott a sérült szemére. Legrosszabb esetben maradandó látáskárosodást szenvedhet, s az orvosok szerint minimum másfél hónapig nem léphet pályára.

Heatley és Briere - és persze 248 társuk - azért játszanak Európában, mert a tengerentúlon a klubtulajdonosok és a játékosok közötti bérvita miatt szünetel a bajnokság. Az Atlanta Thrashers 23 éves All Star-válogatott csatára ellen az Egyesült Államokban bírósági eljárás folyik, mivel 2003. szeptember 29-én autójával balesetet okozott, és a mellette ülő csapattársa, Dan Snyder életét vesztette. Így aztán most csak különleges engedéllyel vállalhatott munkát az alpesi országban.