Vágólapra másolva!

NBA: O'Neal győzelemmel debütált

A szupersztár Shaquille O"Neal sikeresen mutatkozott be első alapszakaszbeli mérkőzésén a Miami Heat színeiben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2004/2005-ös szezonjának második játéknapján. A nyáron a Los Angeles Lakerstől Floridába igazolt center 16 pontot szerezett a New Jersey Nets elleni 100-77-re megnyert találkozón.

Szerdán igazi meccsdömpinggel folytatódott az NBA alapszakasza, és rögtön több meglepetés is született. A legnagyobbak közé tartozik, hogy az idény előtt az egyik legerősebbnek tartott Sacramento Kings 24 órán belül második meccsét is elbukta, csakúgy mint a Tracy McGradyvel megerősített Houston Rockets.

A Kings mentségére írható azonban, hogy az egyik legjobb csapat, a Dallas Mavericks után egy másik, a bajnoki címre is esélyes gárdával, a San Antonio Spursszel hozta össze a sors, ráadásul idegenben. A találkozón a Tim Duncan (30 pont/14 lepattanó) vezette hazai együttes már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést, és szinte végig vezetve győzött. A Rockets újabb kudarca valamelyest kínosabb, hiszen ezúttal a legjobbak közé a legnagyobb jóindulattal sem sorolható Toronto Raptors fektette két vállra.

Szintén nem nevezhető papírformának, hogy a már ugyancsak a második mérkőzését letudó Lakers a Denver elleni siker után egy kellemetlen, 26 pontos verésbe futott bele a Utah Jazz csarnokában. A mérkőzésen hiába brillírozott a Los Angeles csillaga, Kobe Bryant (38 pont), csapatának esélye sem volt az elsősorban a nyáron igazolt Carlos Boozer (27 pont/11 lepattanó) "húzta" Jazzel szemben.

A legutóbbi alapszakasz legértékesebbjének választott Kevin Garnett is pazar teljesítménnyel rukkolt elő a New York Knicks ellen: 28 ponttal és 20 lepattanóval segítette a Minnesota Timberwolvest hatpontos győzelemre.

A legizgalmasabb összecsapásra Clevelandben került sor, ahol a helyi Cavalierst kétszeri hosszabbítás után verte az Indiana Pacers.

eredmények
Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 104-109 - kétszeri hosszabbítás után
Toronto Raptors - Houston Rockets 95-88
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 93-92
Boston Celtics -Philadelphia 76ers 95-98
Memphis Grizzlies - Washington Wizards 91-103
New Jersey Nets - Miami Heat 77-100
Minnesota Timberwolves - New York Knicks 99-93
New Orleans Hornets - Dallas Mavericks 91-106
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 101-85
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 112-82
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 104-78
Los Angeles Clippers - Seattle Supersonics 114-84
Golden State Warriors - Portland TrailBlazers 75-78.