Vágólapra másolva!
Noha másfél hónapja még úgy hírlett, hogy Gary Payton meghosszabbította szerződését az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntőjébe jutott Los Angeles Lakersszel, a kilencszeres All Star-válogatott klasszis mégis Bostonba szerződött.

A 36 éves csillag 5,4 millió dollárt keresett volna második kaliforniai idényében, de a Celtics jobb ajánlattal állt elő. Payton az elmúlt szezonban a Lakers mind a 104 mérkőzésén pályára lépett, a Detroit ellen 4-1-re elvesztett fináléban azonban mindössze 4,2 pontos átlagot produkált. Aláírása egyben azt jelenti, hogy a tavaly összeállt "nagy négyesből" lehet, hogy senki sem marad Los Angelesben. A többiek közül a szexuális zaklatás miatt pereskedő Kobe Bryant szabadügynök lett, Shaquille O'Neal Miamiba igazolt, a 41 éves Karl Malone pedig csak akkor folytatja, ha rendbe jön a térdsérülése. A kilenc bajnoki aranygyűrűt gyűjtő sikeredző, Phil Jackson szintén megvált a csapattól.

Hét Lakers-szezon után visszatér a keleti-partra Rick Fox is, akit még 1991-es játékosbörzén választott ki a Boston. A két kosarasért cserébe a Celtics az eddigi 371 NBA-meccsén 10 pontos átlagot elért Chucky Atkinst, a másodéves irányító Marcus Bankst és a 2000-ben bemutatkozott centert, Chris Mihmet adja.