Vágólapra másolva!

Quinn - az olimpiai bajnok kanadai válogatott szakvezetője - két napot töltött kórházban szívritmuszavarok miatt. Betegágyából egyenesen a sportcsarnokba ment, s amikor megjelent a kispadon, felállva ünnepelte a publikum. Az érdes stílusú edzőn semmi nyoma nem volt a betegségnek, ugyanúgy leteremtette játékosait, mint máskor, más kérdés, hogy amikor lefújták a találkozót, azonnal visszament a kórházba.

A meccsen történtek aligha használtak Quinn rakoncátlankodó szívének. Arturs Irbe, a vendégek lett kapusa élete első playoff-shutoutját produkálta, mind a 31 lövést kifogta, ami a kapujára ment, uganakkor Curtis Joseph - Quinn egyik kapusa az olimpiai bajnokcsapatban - 15-ből hármat beengedett.

A mezőny másik legjobbja - Irbe mellett - Ron Francis volt. A 39 éves csapatkapitány egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett - miként Sami Kapanen is, Sean Hill pedig két asszisztot -, élete 152. playoff-meccsén 136 pontnál tart, 45 gólt ütött és 91 gólpasszt adott. Ráadásul úgy tűnik, nem vonul vissza - miért is tenné, tíz éve nem játszott ilyen jól. Mindenesetre Jim Rutherford, a Hurricanes szakvezetője bírja Francis ígéretét arra vonatkozóan, hogy legalább egy szezont még játszik.

Eredmény:
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 0-3 (az állás 1-3)
gól: Svoboda, Kapanen, Francis

Ch. Gáll András

Korábban:

Fórum:

NHL, de főleg Capitals