Vágólapra másolva!

Wallin, ez a 27 éves, 190 centis, 100 kilós hátvéd nem egy zseni, az alapszakaszban 29 meccsen nem is játszott - pedig nem volt sérült, csak éppen nem fért be a csapatba -, s most, a playoffban is csak azért kap lehetőséget, mert David Tanabe, az egyik stabil hátvéd sérült. Wallin Brind'Amourtól kapta a pakkot, s mintegy tíz méterről rászúrta. A korong az egyik védőn irányt változtatva, Curtis Joseph kapus lábvédői között, "kötényben" haladt át a gólvonalon. Mellesleg Wallinnak ez már a második, hosszabbításban ütött győztes gólja az idei playoffban, az elsőt a Montreal elleni negyedik meccsen lőtte, mellyel összesítésben 2-2-re egyenlített a Hurricanes.

Alyn McCauley egyenlítő gólja, 7,4 másodperccel a lefújás előtt úgy esett, hogy Pat Quinn, a vendégek edzője lehívta CuJo kapust, és helyette is mezőnyjátékost küldött a jégre, ekként emberelőnyt kreálva a jégen.

A Torontóban egyszerre négy sérült jelentkezett újból játékra: a csapatkapitány Mats Sundin, aztán Darcy Tucker, Tie Domi és a hátvéd Jyrki Lumme. Valamennyien egyszerre léptek jégre, a negyedik csatársort alkotva, plusz az egyik hátvédpár tagjaként, amikor 2,5 perc telt el a mérkőzésből. Sundin még messze nem volt a régi, tőle szokatlan módon csak tizenhat percet játszott, viszont így is benne volt McCauley egyenlítő góljában. Gary Roberts is jegyzett egy gólpasszt, s ezzel holtversenyben - Peter Forsberggel - a playoff legeredményesebb hokisa. A harmadik összecsapás kedden lesz, az Air Canada Centre-ben.

Eredmény:
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 2-1 (Az állás 1-1)
gól:
Hedican, Wallin, illetve McCauley

A playoff legeredményesebb játékosai:
1. Gary Roberts (Toronto) 15 meccs 7 gól 12 assziszt 19 pont
Peter Forsberg, (Colorado) 14 7 12 19
3. Joe Sakic, (Colorado) 15 8 8 16
4. Alyn McCauley, (Toronto) 16 5 10 15
5. Bates Battaglia, (Carolina) 14 5 9 14
Brendan Shanahan, (Detroit) 12 4 10 14

Ch. Gáll András

Korábban:

Fórum:

NHL, de főleg Capitals