Vágólapra másolva!

A közönség nem sokat fürdőzött a gyönyörben, a lefújás után azonnal elkezdte skandálni: "Beat L.A.!", azaz "verjétek meg a Lakerst!". A Los Angeles-i alakulat a címvédő, jelenleg 3-1-re vezet a Spurs ellen a másik nyugati elődöntőben, s ha ma (hétfőn) este a STAPLES Centerben legyőzi Tim Duncanékat, akkor létre jön a lélegzetvisszafojtva várt előrehozott döntő a liga két legjobb csapata között.

A Kings a Dallas elleni öt összecsapáson egyszer sem maradt 100 pont alatt, 112,8 pontos átlagot produkált - igaz, ellenfele is meccsenként 106,8 pontot szerzett. Ezzel mintegy kijelölték a csapatok a jövő útját, a jelek szerint vége az agyonvédekezett "jugoszláv" kosárlabda korszakának az NBA-ben, s így David J. Stern ligaigazgató is fellélegezhet. Paradox módon az a csapat játssza a leglátványosabb kosárlabdát, amely tömve van európaiakkal: két jugoszláv (Peja Stojakovic és Vlade Divac), valamint egy török (Hedo Türkoglu) is törzstagja Rick Adelman edző társulatának.

Hétfőn Türkoglu helyettesítette a kezdő ötösben a sérült Stojakovicot, és ugyanolyan jól, mint két nappal korábban Bobby Jackson: a török bedobó 20 pontot és 13 lepattanót gyűjtött, miközben összesen egy (!) percet töltött a cserepadon.

A lefújás után Gavin Maloof klubtulajdonos a cheerleaderekkel ropta a táncot a parketten, Chris Webber csapatkapitány pedig ennyit mondott: "Négy évvel ezelőtt azértz állt össze ez a csapat, hogy bajnokságot nyerjen. Addig még két ellenfélen kell túljutnunk, nincs tehát helye és ideje még az ünneplésnek."

Eredmény:
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 114-101 (végeredmény 4-1)
Legjobb dobók: Bibby és Webber 23-23, Türkoglu 20 (13 lepattanó), Divac 18, Christie és B. Jackson 15-15, illetve Nowitzki 32 (12 lepattanó), Finley 26, Griffin 14, Nash 12

A főcsoport-elődöntők állása:
Kelet
New Jersey Nets - Charlotte Hornets 3-1
Boston Celtics - Detroit Pistons 3-1

Nyugat
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 4-1
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 3-1

Ch. Gáll András

Korábban:

Döntő fölényben a Lakers, a Celtics és a Nets

Fórum:

New NBA fan fórum