Vágólapra másolva!

A Nets a Charlotte Hornetsszel, a Pistons a Boston-Philadelphia meccs győztesével találkozik a főcsoport elődöntőjében.

Miller - Isiah Thomas edző szerint minden idők legnagyobb "hajrájátékosa", aki a meccsek utolsó másodperceiben varázslatos mutatványokra képes - előbb a rendes játékidő utolsó tizedmásodpercében egy, a palánkról bepattintott, tíz méterről elengedett triplával kiharcolta az első hosszabbítást (96-96), majd a másodikat is, egy kétkezes zsákolással. A negyedik negyedben és az első ráadásban 15 pontot dobott, a második hosszabbításban viszont mind a négy triplakísérlete célt tévesztett.

Kidd 31 pontja egyéni playoffcsúcs, ő a negyedik negyedben valamint a két hosszabbításban összesen 20 pontot szerzett, s végül az ő akarata érvényesült, nem Reggie-é. A Nets - amióta az NBA-ben szerepel - most másodszor jutott túl a playoff első körén, először 1984-ben.

"Úgy gondolom, még hosszú évekig fognak beszélni erről a meccsről azok a nézők, akik látták" - mondta Thomas edző, és igaza van: ez volt az NBA történetének harmadik olyan sorozatdöntő mérkőzése, amikor kétszeri hosszabbításra került sor.

Ehhez képest dögunalom, vagy inkább csapnivaló meccs volt a Detroit-Toronto - szintén sorozatdöntő - összecsapás. A Vince Cartert nélkülöző vendégek az utolsó pillanatig versenyben voltak, s ha Chris Childs triplája bemegy a végén, akkor az Auburn Hills-i "Palotában" is jöhetett volna a hosszabbítás. De nem jött, mert a labda csúnyán elkerülte a gyűrűt. Jellemző a színvonalra, hogy a hazaiak ásza, Jerry Stackhouse 5 pontnál ragadt le úgy, hogy első nyolc dobását elhibázta, s végül 1/10-es mezőnymutatóval fejezte be a mérkőzést.

A Pistons a győzelmet tulajdonképpen a gyenge teljesítménye miatt éppen Torontóból elzavart Corliss Williamsonnak köszönheti, aki playoff-karriercsúcsnak számító 23 pontot szerzett 10/15-ös remek mezőnypontossággal. A szezon legjobb csereembere szerezte a győzelmet bebiztosító kosarat is 26 másodperccel a befejezés előtt.

Eredmények:
New Jersey Nets - Indiana Pacers 120-109 - kétszeri hosszabbítás után (Végeredmény: 3-2)
Legjobb dobók:
Kidd 31, Martin 29, Van Horn 27, illetve R. Miller 31, Mercer 20, J. O'Neal 18 (10 lepattanó), B. Miller 14 (17 lepattanó), Artest 14

Detroit Pistons - Toronto Maple Leafs 85-82 (Végeredmény: 3-2)
Ld.:
Williamson 23 (10/15 mezőnyből), Atkins 14, C. Robinson 13, J. Barry 12, ill. Curry 17, Childs 16, Clark 15, A. Williams 10

Ch. Gáll András

Korábban:

Egyenlített a Seattle és a Philadelphia

Fórum:

New NBA fan fórum