Vágólapra másolva!

A meccs afféle körömlerágós, infarktusos thriller volt. 34 másodperccel a vége előtt Reggie Miller egy triplával 83-82-es vezetéshez juttatta csapatát, s a hazai közönség már diadalittasan kántálta a csodálatos "tüzér" nevét. Ám hamarosan jött a válasz: Kerry Kittley, aki első tíz dobásából kilencet elrontott, 22,5 másodperccel a vége előtt ugyancsak betalált egy triplával - 83-85 a vendégeknek.

Az újabb ellentámadásnál Jermaine O'Nealhez került a labda a Nets palánkja alatt, de a szezon legtöbbet fejlődött játékosának dobását Aaron Williams blokkolta. A labda visszakerült O'Nealhez, újabb dobása kicsorgott a gyűrűből.

Megint ő kaparintotta meg a lepattanót, s ezúttal Williams már faultolta. 3,6 másodperc volt még az órán, O'Neal két büntetőt dobhatott. Az első jó volt, a második nem, 84-85. A lepattanó Aaron Williamsé, gyors fault, Williams két büntetőt dobhat. S mindkettőt elhibázza!

Ezzel még egy, utolsó lehetőséghez jut a Pacers, de Reggie Miller 0,6 másodperccel a vége előtt, valamivel a triplavonalon belülről, teljesen tiszta helyzetből homályt dob. 84-85, 2-1-re vezet a Nets.

Reggie Miller egyébként 23. játékosként lépte át a 2500 pontos határt az NBA-playoff történetében.

David Robinson, a San Antonio Spurs 37 éves, 216 centis centere ma szombat este nem játszhat Seattle-ben a Supersonics elleni harmadik mérkőzésen - az állás 1-1 -, mert fájós dereka nem jött rendbe. Az "Admirális" már a második összecsapást is kénytelen volt kihagyni, s ezért az "Ikertornyok" másik fele, Tim Duncan 47 percet volt kénytelen a pályán tölteni a lehetséges 48-ból. A Spurs ki is kapott, dacára Duncan 32 pontjának.

Eredmény:
Indiana Pacers - New Jersey Nets 84-85
Legjobb dobók:
R. Miller 30, J. O'Neal 12, Artest 11, Mercer 10, ill.etve Kidd 24 (11 assziszt), Martin 21, Van Horn 14 (12 lepattanó)

Ch. Gáll András

Korábban:

Veszélyben az újabb Lakers-Sixers döntő

Fórum:

New NBA fan fórum