Vágólapra másolva!

O'Neal a Lakerst, McGrady a Magicet hagyja el

Phil Jackson, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának vezetőedzője megerősítette, hogy a következő szezonban biztosan nem ő ül az NBA nagydöntőjét elveszítő együttes kispadján. A Lakers megválik centerétől, Shaquille O'Nealtől is.

A trénerként kilenc bajnoki címet - hatot a Chicago Bullsszal, hármat a Lakersszel nyert - begyűjtő Jackson azt egyelőre nem árulta el, hogy másik csapathoz szerződik vagy befejezi pályafutását, de az EFE spanyol hírügynökség értesülése szerint napokon belül pont kerülhet az ügy végére.

Los Angeles-i újságok szerint a kalapban olyan nevek szerepelnek Jackson utódjaként, mint az egykori Houston Rockets-tréner, Rudy Tomjanovich, a korábbi Seattle SuperSonics- és Milwaukee Bucks-edző George Karl és a Southern California szakvezetője, Henry Bibby.

Nézőrekordot döntött az idény
A szezon 1189 alapszakasz-beli és 82 rájátszásbeli mérkőzését összesen 21 855 125 rajongó látta a 29 csapat csarnokában, s ez csaknem 58 ezerrel több, mint az eddigi csúcstartó 1995/1996-os évadban. A rekord a Detroit Pistons-Los Angeles Lakers (4-1) finálé harmadik találkozóján dőlt meg. Az alapszakasz 17 050-es nézőátlaga a legmagasabb volt az 1997/1998-as idénybeli 17 135 óta.


A Los Angeles Timesban a center mindenesetre másképp reagált, kifejtette, nem a pénz miatt távozik, hanem azért, mert elveszítette Mitch Kupchak igazgatóba vetett hitét.



Jackson és O,Neal mellett azonban egy másik sztár is elhagyná jelenlegi együttesét: Tracy McGrady az Orlando Magictől távozna.

Az elmúlt idény legponterősebb kosarasának ugyan egy évig még élő szerződése van az együttessel, de azt nem kívánja meghosszabbítani, így a klub minden bizonnyal a nyáron elcseréli őt.