Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning 1-0-ra nyert a Calgary Flames otthonában NHL (Stanley-kupa) döntőjének negyedik mérkőzésén, és így kiegyenlítette az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot.

eredmény, Stanley-kupa, döntő, 4. mérkőzés:
Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)
gól:
Richards (3.)
az állás: 2-2.

A vendégeknél nem vállalta a játékot a tíz playoff-góllal második helyen álló ukrán Fedotyenko, aki az előző összecsapáson súlyos arcsérülést szenvedett, ráadásul a kőkemény hátvéd, a cseh Kubina is hiányzott agyrázkódás miatt.

A hazai gárda gyorsan kettős emberhátrányba került, és ezt Richards váltotta gólra. Találata jó ómen, hiszen ha a csatár eredményes volt, akkor a Tampa az idényben még nem kapott ki. A döntőben eddig mindig az a csapat győzött, amelyik megszerezte a vezetést. Ezt követően a Flames óriási iramban támadott, de Habibulin remekelt a kapuban. A Lightning is kitett magáért, sorra záporoztak a lövések.

A második játékrészben nem forogtak annyit veszélyben a kapuk, főleg a kemény, agresszív játék érvényesült, igaz a Calgarynak több ziccere is akadt, de mind kimaradt.

Az utolsó harmad nagy kanadai fölényt hozott, azonban Habibulinnak ezen az estén nem lehetett gólt lőni. Az orosz kapus összesen 29 lövést hatástalanított, és ezzel a playoff-ban már az ötödik hibátlan fellépése volt. Döntő volt az is, hogy a hajrában a hazaiaktól Nieminen sérülést okozott Lecavalier-nek, és ezért a Calgary az utolsó perceket emberhátrányban töltötte.

És született egy új NHL-rekord: Richardsnak ez volt a hetedik győztes találata a rájátszásban, és ilyen bravúrra eddig még senki sem volt képes. A támadó egyébként 21 pontjával az élre ugrott a gólokat és gólpasszokat összegző táblázaton.

A következő mérkőzésre magyar idő szerint péntek hajnalban kerül sor Tampában.