Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban tizenhat csapattal megkezdődik az észak-amerikai profi jégkorongliga rájátszása, és már az első fordulóban is több kiélezett csatára lehet számítani.

Keleten a címvédő New Jersey Devils nem élvezi a hazai pálya előnyét a Philadelphia Flyersszel szemben, ráadásul legkeményebb hátvédje, Scott Stevens változatlanul sérült. A rivális ugyanakkor a kapusposzton gyengébb, Robert Esche-nek ugyanis nincs playoff-rutinja, míg a túloldalon Martin Brodeur az NHL egyik legkiválóbb hálóőre.

A Toronto Maple Leafs-Ottawa Senators rangadó igazi presztízscsata. A fővárosiak eddig mind a három Toronto elleni rájátszás-párharcot elveszítették, az alapszakaszban azonban
rendszerint ők vitézkednek.

A rájátszás első körének párosítása
Kelet:
Tampa Bay - Islanders
Boston - Montreal
Philadelphia - New Jersey
Toronto - Ottawa
Nyugat:
Detroit - Nashville
San Jose - St. Louis
Vancouver - Calgary
Colorado - Dallas


A Boston Bruins egyértelmű esélyes a Montreal Canadiens ellen. Az amerikai gárda a két együttes hat összecsapásán mindig szerzett pontot.

Nyugaton az alapszakaszgyőztes Detroit Red Wings a története első playoff-szereplése előtt álló Nashville Predatorsszal találkozik. A 2002-es bajnok tavaly hasonlóan jó pozícióból rajtolt, de szégyenszemre még meccset sem nyert a később egészen a döntőig menetelő Anaheim Mighty Ducks ellen. A Detroitban gondot jelent, hogy a sérülések miatt elsőszámú kapussá előrelépett Manny Legace rutintalan a playoffban.

Az utóbbi hetekben vergődő Colorado Avalanche a jelentős formajavuláson átesett Dallas Starsszal mérkőzik, és megjósolhatatlan, melyik gárda jut tovább. A denverieknél Paul Kariya sérült, valószínűleg kihagyja a párharcot.

A Vancouver Canucks nem számíthat az eltiltott All Star-válogatott Todd Bertuzzira. Emellett az is riválisa, a Calgary Flames malmára hajthatja a vizet, hogy várhatóan nagy elszántsággal harcol majd, mert 1996 óta nem szerepelt a rájátszásban.

A San Jose Sharks jobb formában van, mint a sorrendben 25. playoffba jutását ünneplő St. Louis Blues.

Minden párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Mindent egy helyen az Eb-ről