Vágólapra másolva!
Nagy lépést tett a Philadelphia Flyers jégkorongcsapata a rájátszás felé, miután az NHL keddi játéknapján idegenben verte 3-1-re a New Jersey Devils gárdáját. A nap legmeglepőbb eredménye Pittsburghben született, ahol a csontutolsó Penguins 4-0-s vereséget mért a negyven ponttal többet gyűjtött Dallasra. A hazaiak kapusa, Jean-Sebastien Aubin 45 lövést védett, a Stars veretlenül megvívott kilenc mérkőzés után kapott ki ismét.

Újabb barvúros győzelmet ért el a Pittsburgh Penguins jégkorong-együttese. Az NHL idei szezonjának leggyengébb csapata a kilenc mérkőzés óta veretlen Dallas Starst győzte le 4-0-ra. A Pingvinek diadalának értékét növeli, hogy ezúttal még gólt sem kaptak. Igaz, ebben óriási szerepe volt Jean-Sebastian Aubinnek, aki 45-ször (!) hárította a dallasiak próbálkozásait.

A Pittsburgh így már sorozatban harmadik mérkőzésén győzött, hiszen legutóbb a New York Rangers (4-7) otthonából hozta el a két pontot, előtte pedig hazai pályán a tavalyi döntős Anaheim Mighty Ducksot (2-1) gyűrte le. Ez önmagában nem lenne akkora szenzáció, annak fényében viszont igen, hogy az idei szezonban a Penguins NHL-csúcsot döntött a sorozatban elsznvedett vereségeket illetően: a Pingvineknek egymás után 18 összecsapásról kellett vesztesen távozniuk.

Alighanem hosszabb eltiltásra számíthat Todd Bertuzzi, a Vancouver Canucks centere. A kanadai játékos a Colorado Avalanche elleni rangadón okozott súlyos sérülést Steve Moore-nak, aki ebben az idényben valószínűleg már nem léphet pályára. A liga azonnali hatállyal felfüggesztette Bertuzzi játékjogát, és kivizsgálja az ügyet, így könnyen elképzelhető, hogy a Stanley-kupára is esélyes vancouverieknek hosszabb időre nélkülözniük kell a támadót.

eredmények:
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 1-3
Pittsburgh Penguins - Dallas Stars 4-0
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 5-0
Atlanta Thrashers - New York Rangers 0-2
St. Louis Blues - New York Islanders 3-2 - hosszabbítás után
Nashville Predators - Boston Bruins 2-3
Calgary Flames - Edmonton Oilers 1-1
Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes 3-2
San Jose Sharks - Minnesota Wild 3-4.