Vágólapra másolva!
Kisebb hokicsoda részese lehetett közel 15 ezer néző Washingtonban, ahol a Capitals a Calgary Flames ellen őrült hajrában mentette 3-3-as döntetlenre a találkozót, a gólok mindegyike ugyanis a találkozó utolsó hat percében esett. A Montreal Atlantában nyert, a kanadaiak már a rájátszásról álmodnak. A Detroit otthon verte a Chicagót, a Minnesota 2-2-t ért el a Los Angeles Kings ellen.

A legőrültebb jégkorong-mérkőzést szerdán Washingtonban játszották, ahol már-már azt hihette a közönség, egy héten belül kétszer is megismétlődik a csoda, s NHL-mérkőzés gól nélkül zárul. Öt és fél perccel a rendes játékidő letelte előtt még 0-0-s eredményt regisztrált az MCI Center táblája, amikor Trent Whitfield révén előnyhöz jutottak a hazaiak (1-0).

Egy perc sem telt el, Matthew Lombardi egyenlített (1-1), majd újabb 30 másodperc elteltével Oleg Szaprikin révén már a vezetést is megszerezte a Flames (1-2). Az óra éppen átfordult 59.00-ra, amikor Szergej Goncsar egalizált (2-2), 21 másodperccel később Jarome Iginla ismét a Calgaryt juttatta előnyhöz, s hogy a slusszpoén se maradjon el, a maradék 40 másodpercet nem húzhatta ki a vendégcsapat, Jaromir Jagr ugyanis az utolsó előtti minutumban begyötörte a 3-3-as végeredményt jelentő gólt.

"Nem találok szavakat. Csak azt tudtam, nincs idő, egyszerűen szerencsés ütés volt" - nyilatkozta a fővárosiak cseh csatára, akinek gólja azt eredményezte, a Capitals idén először mondhatja el, hogy zsinórban harmadik meccsén sem talált legyőzőre.

Eredmények:
Washington Capitals - Calgary Flames 3-3 - hosszabbítás után
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 4-2
Atlanta Thrashers - Montreal Canadiens 1-2
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 2-2 - hosszabbítás után