Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Karácsonyi meglepetésre hazai pályán bukott a Los Angeles Lakers kosárlabda-csapata, amely a december 25-i játéknapon 99-87-re kikapott a Houston Rockets együttesétől. Az Orlando hazai pályán csak hosszabbításban gyűrte le a Clevelandet, a Dallas Sacramentóban is nyerni tudott.

A hosszabbításban sokkal magabiztosabban játszó Orlando Magic a 41 pontos Tracy McGrady vezetésével győzte le a Cleveland Cavaliers együttesét az NBA csütörtöki játéknapján. McGrady két rendkívül fontos triplát dobott a ráadásban, ezen kívül a mérkőzésen 11 gólpasszt is adott és begyűjtött 8 lepattanót. A Clevelandben a mindössze 18 éves LeBron James 34 pontot szerzett, de a hosszabbításban mind a négy kísérlete pontatlan volt.

Dirk Nowitzki 31 pont és 14 lepattanó megszerzésével segítette győzelemhez a Dallas Mavericks gárdáját a Sacramento Kings otthonában. A játéknap harmadik mérkőzésén a Houston Rockets meglepetésre idegenben nyert a Los Angeles Lakers ellen, amely mindössze a második hazai vereségét szenvedte el az idényben.

Huszonötezer dolláros pénzbírsággal sújtották Latrell Sprewellt, a Minnesota Timberwolves játékosát, amiért a New York Knicks elleni mérkőzésen trágár szavakkal illette James Dolant, az ellenfél elnökét. A találkozón 31 pontig jutó Sprewellnek azt is felrótták, hogy vitába keveredett az ellenfél kispados játékosaival és edzőjükkel. Az incidens a mérkőzés vége előtt egy perccel történt. A játékvezető előbb figyelmeztette Sprewellt, majd csapathibával sújtotta Minnesotát. A Timberwolves végül 98-92-re győzött.

eredmények:
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 113-101, hosszabbítás után
Sacramento Kings - Dallas Mavericks 103-111
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 87-99.

Mindent egy helyen az Eb-ről