Vágólapra másolva!
Három negyed után 92-79-re vezetett a Phoenix Sacramentóban, a végén mégis Stojakovicék örülhettek az NBA legutóbbi játéknapján. Torontóban egy pont döntött a vendég Miami javára.

Öt vesztes meccsel a háta mögött érkezett a Phoenix Sacramentóba, s három negyed után úgy tűnt, végre újabb strigulával gyarapíthatja a győzelem rovatot. Mike D'Antoni együttese 92-79-re vezetett az utolsó játékrész előtt, ám a záró 12 percben egyszerűen leblokkolt: összesen tíz pontot termelt, s mivel a Stojakovic vezette "Királyok" 28-ig jutottak, zsinórban hatodszor kullogott le vesztesként a pályáról.

A Toronto kénytelen volt fejet hajtani a vendég Miami előtt, a győztes kosarat az újonc Dwyane Wade dobta 28 másodperccel a ledudálás előtt. A Jazzt a két karriercsúccsal előrukkoló Andrej Kiriljenko vezette győzelemre az Iversont nélkülöző Philadelphia ellen, az orosz 30 pontig, s 14 lepattanóig jutott.

A nap legeredményesebb kosarasa Allan Houston volt, aki szezoncsúcsot jelentő 39 pontjával oroszlánrészt vállalt a Knicks Wizards elleni diadalában.

Eredmények:
Toronto Raptors - Miami Heat 89-90
Seattle SuperSonics - Milwaukee Bucks 108-102
Philadelphia 76ers - Utah Jazz 86-94
New York Knicks - Washington Wizards 89-87
Sacramento Kings - Phoenix Suns 107-102