Vágólapra másolva!
A Chicago Tribune információi szerint kétéves szerződést kötött a helyi Bulls kosárlabdacsapatával Scottie Pippen. A 37 éves, kétszeres olimpiai bajnok kosaras korábban már szerepelt a "szeles város" együttesében: még a Michael Jordan fémjelezte gárda tagjaként hatszor nyert aranygyűrűt a Bikákkal.

Az NBA átigazolási szezonjának egyik szenzációja Scotti Pippen és a Chicago Bulls frigye lesz. A 37 éves klasszis játékos, aki korábban hatszor (1991-93, 1996-98) nyert bajnokságot a Bikákkal, kis kitérő után visszatért a "szeles városba". A Chicago Tribune információja szerint a 37 éves kosaras, aki 1992-ben és 1996-ban is olimpiai bajnok lett, két évre szóló, tízmillió dolláros kontraktust kötött.

John Paxson, a Bulls új igazgatója büszke lehet első nagy fogására, a sportvezető nem is tagadta, sokat nyomott a latba, hogy korábban együtt játszott Pippennel. A hírek szerint csupán annyi történt, hogy néhány baráti beszélgetés után a kosarasa felhívta Paxsont és csak annyit mondott: "Pax, aláírok!"

"Nagyon sok ember úgy gondolja, a Bulls még mindig a múltból akar megélni. Én viszont úgy hiszem, a jövőnk szempontjából most cselekedtük a legjobbat. Amit Scottie adni tud nekünk a pályán felül, az pénzzel nem fejezhető ki" - mondta Paxson.

"Nem akarok nagy felhajtást és sajtókonferenciát. Majd kiadok egy közleményt. A Bulls mindig is a szívem csücske volt, s most végre ott játszhatom, ahová mindig is visszavágytam. Szeretem a várost, a szurkolókat. Célom, hogy a csapatot a rájátszásba segítsem. Pályafutásom eddigi 16 évében ez mindig sikerült, nem szeretném, hogy a sorozat éppen most törjön meg" - nyilatkozta Pippen, aki 1999-ben távozott a Houston Rockets csapatához, ahonnan a Portland Trailblazershez szerződött.