Vágólapra másolva!

Bár csapata kikapott, Michael Jordan bizonyára nem felejti el 2003. január 22-ét. A Washington Wizards világklasszis kosárlabdázója a New Orleans Hornets otthonában lépett pályára, s bár a végeredmény csalódást keltő, 103-94 lett a Hornets javára, az amerikai sajtó és a kosárlabda-közvélemény ismét a levegő egykori uráról beszélt.

MJ-nek tizennégy pontra volt szüksége, hogy az NBA pontdobó-örökranglistáján utolérje a harmadik helyezett Wilt Chamberlaint. Jordan ezt már az első félidőben teljesítette, végül tizennyolc ponttal zárt, s összességében 31 424 pontjával feljött a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Chamberlain a maga 31 419 pontját 1045 mérkőzésen gyűjtötte össze, Jordannek "mindössze" 1032 találkozóra volt szüksége. A ranglista élén állókat egyelőre nem fenyegeti veszély: Kareem Abdul-Jabbar 38 387-es csúcsa sokáig (talán örökre?) megdönthetetlen marad, míg a második helyen a Jordanhez hasonlóan szintén aktív Karl Malone áll, aki a Utah Jazz színeiben szerda estig 35 464 pontot dobott.

New NBA fan fórumhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29977

Hat év és huszonegy találkozó után ismét nyerni tudott a Memphis Grizzlies NBA-csapata a San Antonio Spurs ellen, ráadásul idegenben, 98-93-ra. Utoljára ezt a bravúrt 1997. február 17-én mondhatta el magáról a vancouveri franchise-jogot megszerző csapat, amelynek mérlege még így is siralmas, 4-26 a Spursszel szemben. A találkozó hőse Pau Gasol volt, aki huszonnyolc pontja mellé tizenhét lepattanót is szerzett. Ám amíg őt segítették a társak, addig a hazaiak óriása, Tim Duncan magára maradt, teljesítménye (30 pont, 21 lepattanó) így is világklasszis teljesítmény.

Kétszeri hosszabbítás döntött az Atlanta Hawks-Portland Trailblazers összecsapáson, s végül a Derek Anderson vezette vendégek nyertek 112-110-re. A Milwaukee Bostonban győzött 106-97-re, s Sam Cassell tripla-duplát ért el (14 pont, 11 lepattanó, 16 assziszt), NBA-karrierje során másodszor. Az Indiana játékosa, Jermaine O'Neal is tripla-duplát könyvelhetett el, igaz, nem a hagyományos kategóriában. A kosaras tizennyolc pontja és tíz lepattanója mellé ugyanis nem asszisztokat osztogatott, inkább blokkolt tíz dobást. (O'Neal eddigi csúcsa nyolc blokk volt, ezt még 2001. március 13-án, a Houston elleni, háromszori hosszabbítást eredményező találkozón állította fel.)