Vágólapra másolva!

Az NBA 56 éves történetében a később bajnokságot nyerő csapatok közül húsz meccs lejátszása után az 1946/1947-es Philadelphia Warriors állt a leggyengébben, tizenegy győzelemmel és kilenc vereséggel. Azon gárdák közül, amelyek a szezon végén diadalünnepet ülhettek, a többiek mind-mind jobban álltak a szezon első húsz mérkőzését követően. Ez csak azért lényeges, mert a legutóbbi három év bajnoka, a Los Angeles Lakers momentán 7/13-as mutatóval rendelkezik, s ha a történelem valami támpontot jelent, akkor kizárt, hogy negyedszer is Shaquille O'Neal és bandája legyen a világbajnok - ahogy arrafelé mondják.

A Dallas őrzi tetemes előnyét/sport/csapat/amerika/20021206nbatab.html

A 216 centis, 150 kilós nagyember mindenesetre nagyon kifakadt a Los Angeles Times hasábjain a Utah Jazztől elszenvedett kínos vereséget követően. Shaq 23 dobásából 15 mellé ment, s ez a körülmény roppantul megviselte a nagylábujj-operációja óta nyolc meccsen pályára lépett kosarast - merthogy ennek a nyolc meccsnek a mérlege szerény 4/4. "Ezek az emberek, akik most körbevesznek engem, nem biztos, hogy egy bajnokcsapat személyi állományát jelentik" - mondta O'Neal. A logikus kérdésre, hogy ezzel a csapattal lehet-e bajnokságot nyerni, Shaq csak ennyit mondott: "No comment."

A center azt is nehezményezte, hogy viszonylag kevés labdát kap társaitól. "Amikor hetvenszázalékos biztonsággal dobom a büntetőket, érdemes lenne többször helyzetbe hozni engem" - tette hozzá. "Nincs mentség. Mindnyájan profik vagyunk, s az elfogadhatatlan, hogy egyesek mintha a pályán sem lennének."

Glenn Robinsonnak fontos meccs volt a csütörtöki: az Atlanta Hawks bedobója most először játszott korábbi csapata, a Milwaukee Bucks ellen. Ki is jött a lépés a Nagykutyának - Big Dog a 31 éves kosaras beceneve -, s a Sólymok felfaltál a Szarvasbikákat.

A Minnesota negyedik meccsét játszotta sorozatban idegenben, és másodszor győzött a túrán - ezúttal a Golden State ellen. Az oaklandieknél hiába kosarazik parádésan Antawn Jamison - most már hetek óta -, a többiek nem nőnek fel az egykori North Carolina-sztár mellé. Kevin Garnett egyetlen gólpasszal maradt el újabb tripla duplájától.

Eredmények:
Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 98-80
Legjobb dobók: G. Robinson 23, terry 19 (12 assziszt), Newble és Abdur-Rahim 14-14, Ratliff 13 (15 lep., 4 blokk), illetve Tim Thomas 17, R. Allen 16, Redd 14, Cassell 13.

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 98-114
Ld.: Jamison 32 (10 lep.), J. Richardson 22, Murphy 12 (13 lep.), Dampier és Arenas 10-10, ill. Garnett 21 (15 lep., 9 assz., 2-2 szerzett labda és bl.), Gill 19, Peeler 17, Joe Smith 15 (10 lep.), Nesterovic 14, Rod Strickland 12

Ch. Gáll András