Vágólapra másolva!
Fotó: EPA
A Lakers negyedik győzelmét nyugati társai akadályozhatják meg Fotó: EPA

A címvédő Los Angeles Lakers elsőszámú riválisának a Sacramento Kings tekinthető, a keleti csapatok játékosai valószínűleg csak nézőként figyelik majd a végjátékot. A Sporting News című lap találó megállapítása szerint "a Kelet kizárólag az időzónák szempontjából lehet előrébb".

Az elmúlt három szezonban diadalmaskodó, összesen 14-szeres bajnok Lakers legnagyobb erőssége a közelmúltban sikert sikerre halmozó trió: az évad elejét lábujjműtétje miatt kihagyni kényszerülő Shaquille O'Neal, a labdazsonglőr Kobe Bryant és Phil Jackson, a korábban a Chicago Bulls-ot hat elsőségre vezető edző.

A Kings a legutóbbi főcsoport-döntőben hajszál híján megállította a Los Angeles-ieket (összesítésben 3-4). A folytatásban kiváló támadójátékával egy szintre kell hoznia védekezését is, hogy 1951 után (akkor még Rochester Royals néven nyert) ismét a legjobb legyen. Ugyanezen a téren kell fejlődnie a titkos esélyesként számon tartott Dallas Mavericksnek is: Dirk Nowitzki és társai az elmúlt idényben átlagosan ugyan 105 pontot dobtak, de 101-et kaptak.

Phil Jackson szívesen lenne a Dream Team kapitánya/sport/csapat/amerika/20021002jackson.htmlNBA Fanhttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=29977

A legérdekesebb újonc kétségtelenül a játékosbörzén elsőként elkelt kínai Jao Ming: a 226 centis csillag érkezésével jó időre megoldódhatnak az 1994-ben és 1995-ben bajnok Houston Rockets centerproblémái.

Ami a keletieket illeti, a júniusban finalista - és 0-4-gyel elbukott - New Jersey Nets mellett a New Orleans-ba "kivándorolt" Charlotte Hornetsre, a Detroit Pistonsra, a Miami Heatre és a Milwaukee Bucksra érdemes odafigyelni.