Vágólapra másolva!
Vasárnap a kora délutáni órákban megrázó baleset történt az Esztergom-Nyerges Rallyn Lábatlan és Bajót között, amikor egy Skoda Fabia R5 típusú rally autó kisodródott a pályáról és a nézők közé csapódott. A balesetben négyen meghaltak, sokan megsebesültek. Egy nappal a tragédia után Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke nyilatkozott a Hír TV Radar című műsorában a történtekről. Elmondta, hogy a tragédia nézők elől elzárt területen történt, a szurkolók pedig többszöri figyelmeztetés ellenére is oda álltak, ahová nem lett volna szabad.

Az egyik szemtanú elmondása szerint nagy sebességgel érkezett egy versenyautó Lábatlan felől, amikor a lassító előtt az út megdobta az autót, az autó pedig ennek következtében elsodorta a közelben álló embereket. A balesetben négyen meghaltak és többen megsebesültek. Azt, hogy a nézők álltak-e rossz helyen vagy pontosan mi történt, még nem lehet tudni.

Vasárnap a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) közleményében részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak és családtagoknak, illetve azt is közölték, hogy a baleset körülményeit a hatóságokkal együttműködve haladéktalanul kivizsgálják.

Egy nappal a tragédia után Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke nyilatkozott a Hír TV Radar című műsorának a történtekről. Szujó elmondta, hogy a tragédia nézők elől elzárt területen történt, a szurkolók pedig többszöri figyelmeztetés ellenére is odaálltak, ahová nem lett volna szabad.

„Azonnal belső vizsgálatot rendeltem el, miközben fontos tudni, hogy a a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, mint országos sportági szakszövetség a verseny rendezésében nem érintett. 

A mi feladatunk az, hogy ellenőrizzük, hogy egy versenyt biztonságosan le lehet-e a bonyolítani. A rendőrség is megerősítette, hogy a tragédia nézők elől elzárt helyen történt. Táblával és szalaggal jelölték a rendezők azt a területet, ahova nem szabad szurkolóknak állni. Többször figyelmeztetés ellenére a szurkolók sajnos visszamentek erre a területre

– mondta a Hír Tv kamerája előtt Szujó Zoltán, aki hangsúlyozta, hogy alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek megrendezését és lebonyolítását. 

Szujó Zoltán mellett megszólalt Borbély Zoltán közlekedési jogász is, aki elmondta, hogy ilyenkor még nem lehet tudni egyértelműen, hogy ki a felelős. Mivel a baleset nézők elől elzárt területen történt, a szülők felelőssége sem zárható ki, mivel a sérültek között fiatalkorúak is vannak.

Ha kiskorú gyermek van, és a kiskorú gyermeket forgalomtól elzárt vagy a nézők által nem látogatható területre viszik, bizony a szülők felelőssége is felvethető. Ez akár a kiskorú veszélyeztetése, vagy akár a gondatlan emberölésig is terjedhet 

– mondta Borbély Zoltán a Hír TV Radar című műsorában.