Vágólapra másolva!
Minden várakozást felülmúló érdeklődést váltott ki a HELL Boxing Kings nemzetközi versenye, melynek a magyarországi válogatóját már meg is tartották múlt vasárnap, és több mint 250-en indultak.

A fődíj súlycsoportonként 100 ezer dollár, vagyis 36 millió forint. Az önéletrajzok alapján szakmai stáb szűrte meg a mezőnyt, így végül 250-en kaptak lehetőséget arra, hogy a Récsei Centerben felállított ringben és edzőközpontban személyesen is megmutassák magukat. A magyar ökölvívás korábbi ünnepelt sztárjai előtt kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, többek között Erdei Zsolt, Kótai Mihály, Szellő Imre és Szikora István, alias Bunyós Pityu figyelte árgus szemekkel a csúcsra törő bunyósokat - írj a Tények.

American-Russian professional boxer Roy Jones Jr
Roy Jones Jr. az esemény fővédnőke
Fotó: Anadolu via AFP

Négy súlycsoportban keresték a három legjobb bokszolót. A HELL ügyvezetője, Mádi Tamás szerint indultak ketrecharcosok, amatőr bunyósok, sőt olyanok is, akik korábban már visszavonultak. A 12 bokszolóhoz csatlakoznak majd a celebverseny győztesei, és máris készen áll a magyar csapat. Magyarországon kívül kilenc másik nemzet legjobbjai mérik majd össze tudásukat.

A verseny fővédnöke Roy Jones Jr., a kilencszeres világbajnok ökölvívó. Az amerikai bokszlegenda jelenléte nemcsak a verseny rangját emeli, de hitelesíti és inspirálja is a résztvevőket, hogy minden erejüket és tudásukat beleadva küzdjenek az elsőségért.