Vágólapra másolva!
Idén közel 20.000 ember nevezett a 38. Telekom Vivicittá városvédő futásra, a szombati rövidebb távokon 9000 futó állt rajthoz. Az idei év egy különlegességel is szolgál a budapesti atlétikai vb szervezőinek jóvoltából.

Országszerte 938 településről érkeztek nevezők, ráadásul 83 ország képviseletében több mint 1300 külföldi futója nevezett a nagy hagyományokkal bíró versenyre.

Az idei év különlegessége, hogy

minden résztvevő az augusztus 19 és 27. között megrendezendő budapesti atlétikai világbajnokságra beváltható kedvezményes jegyvásárlásra jogosító kupont kap.

A kedvezménykuponnal 50%-os áron vásárolhatnak jegyeket a vb esti programjaira, délelőttönként pedig mindössze 2023 forintért tekinthetik meg a versenyeket a vb szervezőinek jóvoltából.

38. Telekom Vivicittá városvédő futás Forrás: Origo

A futófesztivál szombaton 10 órakor a 3x2 kilométeres váltóval kezdődött a margitszigeti víztorony közelében, a Schulek Frigyes sétányon.

Vasárnap 9 órakor rajtolt a félmaraton, majd zárásként, 13 órakor a 10 kilométeres verseny, a Telekom Vivicittá.

A szombat a rövidebb távoké volt a főszerep, a színpadon bemelegítést vezénylő Novák Zalán a 7 km-es távon állt rajthoz, és sikerült 30 percen belüli idővel célba érkeznie.

- mondta többek között Novák Zalán.