”Dűlőre futunk” - hatodjára rajtol el a hazai jótékonysági futóverseny mezőnye

futóverseny, ”Dűlőre futunk”
”Dűlőre futunk” - hatodjára rajtol el a hazai jótékonysági futóverseny mezőnye
Vágólapra másolva!
Hatodik alkalommal kerül megszervezésre a Balaton egyetlen százszázalékban jótékonysági futása.

"Fusd körbe a hegyet! Tarts velünk 2022-ben is! Fantasztikus táj, testet-lelket felpezsdítő testmozgás, jó társaság – és jószolgálat: hatodjára rajtol el Badacsonyból a "Dűlőre futunk" jótékonysági futóverseny mezőnye" - olvasható a jótákonyági futás közleményében.

Amikor 2016-ban útjára indították a „Dűlőre futunk" nevű jótékonysági futóversenyet, a sportrendezvény résztvevői egy merőben új perspektívából, újfajta kontextusban ismerhették meg az ország egyik legismertebb, ikonikus jelentőségű hegyét, a Badacsonyt. A környék turisztikai vonzerejének növelése mellett a Dűlőre futunk alapkoncepciójának másik fő eleme a jótékonyság: a nevezési díjakból korábbi években a badacsonytomaji általános iskolát és óvodát, egy gyermekotthont támogattak, a Badacsonytomajért Közalapítvány, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a FODISZ és az Országos mentőszolgálat volt a kedvezményezett.

Az idei támogatott: a Fontanus Közhasznú Alapítvány, amelyről tudni kell, hogy célja olyan módszertanok és képzési formák kidolgozása és alkalmazása, amely elősegíti az önálló gondolkodás és társadalmi felelősségvállalás megerősítését azok számára, akiknek igényük van rá és tenni is szeretnének érte. Különböző fejlesztő módszereket és játékokat fejlesztettek ki kicsik és nagyok számára egyaránt.

”Dűlőre futunk” - hatodjára rajtol el a hazai jótékonysági futóverseny mezőnye Forrás: Origo

Időpont: 2022. augusztus 27.
Helyszín: Badacsony
Rajt: Délelőtt 10 órakor, a BonVino előtti útszakaszról (Park utca 22.)

Útvonal: A jótékonysági futóverseny résztvevői egy, a Badacsony-hegyet megkerülő, 12 kilométeres kört tesznek meg. A 102 méteres szintkülönbségű útvonalat úgy állítottuk össze, hogy annak utolsó szakasza kellemes levezetést biztosítson.

Mivel a nevezési díjak teljes összege a támogatotthoz kerül, így szponzori segítségre van szüksége a rendezőnek a rendezvény megszervezéséhez (szervezési költség: 3 millió forint). Elsősorban anyagi támogatást várnak, de tárgyi felajánlásoknak is örülnek. A támogató cégeknek tevékenységi területükön kizárólagos megjelenést biztosítanak.

Részvétel:
A sporteseményen egyéni versenyzők vagy kettő, illetve három főből álló váltók vehetnek részt csapatban. A váltó csapatra vonatkozó nevezési díj kettő és három főből álló váltó esetén is ugyanannyi.

A váltófutás távjai 3 km + 4 km + 5 km. A két fős váltók a következőképpen oszthatják el a távot: 7 km (első két etap) + 5 km (harmadik etap) vagy 3 km (első etap) + 9 km (második, harmadik etap).

Egyéni futók indulhatnak váltó csapatban is de a váltó csapatra vonatkozó nevezési díjat ugyanúgy ki kell fizetni és mindkét chipet viselni.

Nevezés:

A Dűlőre futunk nevezési díja online előzetes nevezés – amelyre 2022. augusztus 15- ig van lehetőség – esetén az egyéni futók számára 6 000 Ft, a csapat előnevezési díj pedig 14 000 Ft/csapat. Az előnevezők egy, a jótékonysági futóverseny logójával ellátott technikai futópólót kapnak ajándékba. Nevezésre természetesen a helyszínen is lehetőség van – ez esetben a nevezési díj 7 000 Ft az egyéni nevezőknek, illetve 16 000 Ft/ csapat (a helyszíni nevezők számára technikai pólót már nem tudnak biztosítani), így tehát érdemes előnevezni.

Az online nevezési link megtalálható Facebook-oldalon:
Dűlőre Futunk 2022 | Facebook
Link: Dűlőre Futunk 2022 / Versenynaptár.com (versenynaptar.com)