10 millió forintot nyerhet, aki megnyeri az országos tizenegyesrúgó-bajnokságot

virus health fbl Horizontal
Juventus' Portuguese forward Cristiano Ronaldo shoots a penalty kick to open the scoring during the Italian Serie A football match Bologna vs Juventus on June 22, 2020 at the Renato-Dall'Ara stadium in Bologna, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Miguel MEDINA / AFP)
Vágólapra másolva!
Jövő májusban indul az országos 11-es rúgó bajnokság, melynek győztese 10 millió forinttal gazdagodik. A szervezők szerdai tájékoztatása szerint az egész országban lesznek selejtezők, és 150 helyszínre mintegy 50 ezer nevezőt várnak.

A verseny három fordulóból áll, a területi selejtezők után következnek a megyei döntők, majd a budapesti országos finálé. A selejtezőkben azonnali kieséses rendszerben jutnak tovább a rúgók, a megyei és országos döntőkben párbajok végén kerülnek ki a győztesek.

A közlemény kitért arra, hogy megjósolhatatlan, mennyi berúgott tizenegyesre lesz szüksége a győztesnek, a világrekord mindazonáltal kétezer értékesített büntető felett van.