Vágólapra másolva!
Fintha Gábor, a fogathajtók szövetségi kapitánya kijelölte az aacheni lovas Világjátékokon címvédőként induló magyar csapatot.

A kecskeméti vébén két éve győztes négyesfogathajtó együttesből Lázár Zoltán és Dobrovitz József maradt meg, Kecskeméti László helyett viszont ezúttal Bárdos Attila lesz a harmadik tag. A szakvezető azért nem az idén négyesre váltott Lázár Vilmos mellett döntött, mert a másfél héttel ezelőtti hollandiai Világkupa-fordulón két lovát is sántának találták az állatorvosi vizsgálaton, azaz el sem indulhatott.

A válogatott szerdán Vecsésen kezdte meg felkészülését az augusztus 20-án rajtoló, négyévenként megrendezésre kerülő, sorrendben ötödik lovas Világjátékokra, amelyen mind a hét szakág világbajnokságára sor kerül. A négyesfogathajtók augusztus 30-án kezdik meg szereplésüket, és szeptember 2-án, az esemény utolsó előtti napján fejezik be.

A tervek szerint egy héttel a verseny kezdete előtt Hollandiába utazik ki a magyar küldöttség, majd onnan megy át a németországi Aachenbe, Európa legnagyobb hagyományokkal rendelkező lovas központjába. A versenyek egy 50 ezer néző befogadására alkalmas arénában lesznek.

Elképzelhető, hogy a csapat mellett Lázár Zoltán egyéniben is címvédőként indulhat, ugyanis a Nemzetközi Lovasszövetség (FEI) fellebbviteli bizottsága várhatóan augusztus 15-én dönt Michael Freund doppingügyében. A magyarországi vb-n Freund Mary nevű lovának szervezetében az A és B próba egyformán kimutatta a nyugtatóként használt valeriánsavat, de első fokon felmentették a német világklasszist, aki mögött második lett Lázár Kecskeméten.