Vágólapra másolva!
A moszkvai Vörös téren Európa legnagyobb nyitott műjégpályája a hét eleje óta fogadja vendégeit: a pálya a tér körülbelül tizedét foglalja el, alapterülete 2700 négyzetméter.

A pálya a híres áruház, a GUM falaihoz tapad, reggel tíz órától éjfélig fogadja a korcsolyázás szerelmeseit március elejéig "bármilyen időben" - közölték a szervezők, arra utalva, hogy idén a moszkvai ősz-tél is abnormálisan enyhe, legalábbis eddig.

A belépti díj másfél órára 500 rubel, azaz körülbelül 3600 forint.

A pályát úgy készítették el, hogy nem tesz kárt a Vörös tér macskaköveiben, kevéssel a kövek fölé "függesztették fel" a jégfelületet biztosító berendezéseket. A pálya mellett mesevárost és fűtött öltözőket építettek, lehet korcsolyát kölcsönözni és kávézni is.

A pálya felépítéséhez 250 tonna berendezést használtak fel, ideiglenes tribünöket is fel lehet állítani, jégkorongmeccseket is lehet rendezni.

Néhány nap múlva kerül sor "a világ legjobb támadósorának" és az "orosz hokiveteránok legjobb támadósorának" összecsapására. A mérkőzés rendkívülinek érkezik. Apropóját az adja, hogy 25 évvel ezelőtt állt össze a legendás Fetyiszov-Kaszatonov-Makarov-Larionov-Krutov sor.