Vágólapra másolva!
Nyolc ország versenyzőinek részvételével immár hetedik alkalommal rendezik meg a 24 órás rejtvényfejtő maratont szombaton 11 órakor Budapesten, a Hotel Bentában.

István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének (ROE) elnöke elmondta: a 35 versenyző tizenhárom fordulóban fejti a rejtvényeket. A versenyzők Németországból, Törökországból, Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából, Romániából és Horvátországból érkeznek, és természetesen ott lesznek a 15. rejtvényfejtő-világbajnokság magyar válogatottjának a tagjai is.

A versenyzők szombaton 11 órától vasárnap 11 óráig összesen 13 darab, 100 perces feladatsort oldanak meg, két feladatsor között pedig mindössze 10 perces szünetet tartanak.

A feladatsorok közös jellemzője, hogy matematikai-logikai jellegűek, hiszen a világversenyen is nyelv- és kultúrasemleges feladatokat kell megfejteni - mondta István György.

A verseny eredményhirdetése vasárnap délben lesz.

A magyar válogatott az októberi, Bulgáriában megrendezett 15. rejtvényfejtő-világbajnokságon a negyedik lett, a legjobb magyar Madarassy Pál lett, aki a 7. helyen zárta a versenyt.