Vágólapra másolva!
Első nekifutásra nem igazán tudjuk, irigyeljük vagy sajnáljuk, de a tény tény marad egy nyugdíjas könyvelő nyerte meg az idei erőspaprika-evő világbajnokságot.

A 62 éves férfi, Richard LeFevre 247 Jalapeno fajtájú, különösen erős chilipaprikát tömött magába a nyolcperces szintidő alatt, és nyolc darabbal evett rá a második helyezettre, akinek szintén nem kell szégyenkeznie, mivel hölgy. Ő a "Fekete Özvegy", civil nevén Sonya Thomas, és már rengeteg sprintevészeti viadalon diadalmaskodott. Paprikafalón viszont most vett részt életében először.

Mind LeFevre, mind Thomas amerikai, és hazai pályán nyertek: a paprikás-vb-t Dallasban rendezték.

A viadalon amúgy akadt, aki 53 paprika után kidőlt, és jó pár perc kellett, míg összeszedte magát.

- Nem érzem az arcom! - mondta, miután újból tudott beszélni. Ő ráadásul nem is szokott csípős ételeket enni, mégis benevezett.

- Ostobaság volt! Ennél nagyobb hülyeség nincs, mint ész nélkül tömködni magunkba valami borzasztó fájdalmasat - összegezte élményeit.

A bajnok tejjel szelidített a méregerős étken: 3-4 paprikát tömött A szájába egyszerre, és kortyolt rá egy öblöset. Jutalma 2000 dollár volt (230 ezer forint), a második helyezett hölgyé pedig 1000.