Vágólapra másolva!
Szeptember 30-án a fenevadak helyét a fenegyerekek veszik át a Fővárosi Nagycirkusz színpadán, hogy megmérkőzzenek egymással az első magyarországi breaktánc-bajnokság, a Red Bull Floormasterz keretei közt.

A break az Egyesült Államokból, azon belül is New York legszegényebb, feketék lakta negyedeiből - Brooklynból, Bronxból és Harlemből - indult útnak, hogy Amerika után meghódítsa az egész világot. Az új mozgás akkori formája, az úgynevezett Floor Rock villámgyorsan terjedt - nemcsak a táncvilágban, hanem az utcán is -, de a kiváló és különleges lábmozgás mellett csak később jelentek meg a break ma ismert legfőbb elemei, mint például a vállon- vagy éppen a fejenforgás. Mérföldkövet a "tört ütem", azaz a break beat berobbanása jelentett, hisz ez a fajta zene a táncosokat is magával vitte. Ezután alakult meg az első breaktánc csapat is, a Zulu King, amely rövidesen óriási népszerűségre tett szert, és százával szippantotta föl a táncolni akaró utcagyerekeket.

Ebből a táncműfajból láthatnak pazar ízelítőt azok, akik szeptember utolsó napján ellátogatnak a Nagycirkuszban megrendezett, nem mindennapi eseményre. A versenyen Magyarország legnagyobb breakmesterei mutatkoznak be, s a bajnokság vendége lesz az európai breaktánc legnagyobb ikonja, az olasz Cico is.

Miután a délelőtt folyamán valamennyi megjelent csapat bemutatja a tudását az előselejtezőn, az öt főből álló zsűri dönt a továbbjutókról. Az este hét órára kiírt nyolcaddöntővel pedig kezdetét veszi a kíméletlen párbajsorozat, amely során egyenes kieséssel válik el a versenyzők sorsa. A csapatok párosítása sorsolás útján történik, hogy lehetőleg mindenki egyenlő eséllyel induljon.

Forrás: [origo]

II. János Pálnak is tetszett a mutatvány