Élő:
Vágólapra másolva!
A futók biztonsága érdekében elhalasztják az október 1-re tervezett 21. Plus Budapest nemzetközi maratont.

A magyar fővárosban zajló események miatt és a hatóságok tanácsára a 21. Plus Budapest nemzetközi maraton rendezői úgy határoztak, hogy elhalasztják a 2006. október 1-jei rendezvényt. Az esemény tervezett új időpontja - 2006. október 15. - azonban még nem biztos. Még folynak az egyeztetések a hatóságokkal, végleges döntés csak ez után várható.

Kocsis Árpád, a Budapest-maraton versenyigazgatója (BSI) elmondta:

"Nagyon sajnáljuk, hogy a legnagyobb hazai szabadidős sporteseményt el kell halasztani. Ha azonban a magyar államelnök és más közjogi méltóságok is megfontolásra ajánlják a tömegrendezvények elhalasztását, illetve a főváros és a BRFK illetékesei sem látják garantálhatónak a futók és a nézők teljes biztonságát, akkor mi sem dönthetünk másképp. A sportolóink és a látogatók (kb. 200 000 fő) iránt érzett aggodalmunk elsőbbséget élvez. Nagyon megértem a futók csalódottságát, akik intenzíven edzettek és örömmel várták a rendezvényt. Éppen ilyen csalódottak természetesen a szervezésben részt vevők is, akik hónapokon keresztül dolgoztak az előkészületeken, akik maguk is ki akarták venni a részüket a sikeres rendezésből. Ezért arra törekszünk, hogy ne szakadjon meg a Budapest-maraton 20 éves hagyománya és október 15-én sok ezer futó teljesíthesse a távokat!"

Eszényi Péter, a Plus Magyarország ügyvezetője kiegészítésül hozzátette:

"Mi a szervezők döntését teljes egészében felvállaljuk. Számunkra is az összes résztvevő biztonsága áll az első helyen. Továbbra is elkötelezettek vagyunk mint a Plus Budapest maraton főszponzora, mivel ez a verseny Magyarország kiemelkedő sporteseményévé nőtte ki magát. Nagyon örülnénk, ha új időpontban a rendezvényre sor kerülhetne."

A Plus Budapest nemzetközi maraton új, aktuális információi a szervezők weboldalán, illetve a 20/965-1966 információs telefonszámon is folyamatosan nyomon követhetők.