Vágólapra másolva!
A többszörös világ-, és Európa-bajnok kajakos, Paksy Tímea a csütörtök délelőtt egy részét a levegőben töltötte, méghozzá Veres Zoltánnak köszönhetően. Az Európa-bajnok műrepülő-pilóta valóra váltotta ugyanis a szegedi kajak-kenu vb-n parádézó sportoló nagy álmát, amely egy próbautat jelentett a levegőben a műrepülőkre jellemző mutatványokkal kiegészülve.

A Budaörsi repülőtéren Veres Zoltán egy Bulldog típusú kétüléses géppel avatta be Paksy Tímeát a műrepülés rejtelmeibe és a közel félórás bemutató után a szegedi vb-n négy aranyérmet szerző sportoló mosolygósan, jókedvűen szállt ki az egykoron a svéd hadierő által is használt gépből.

"Fantasztikus volt ez a félóra, köszönet érte mindenkinek. A levegőben nem is éreztem, hogy milyen manővereket teszünk, mert annyira koncentráltam. Elképesztő, amit ki kell bírnia egy pilótának, aki ilyesmire adja a fejét" - mondta Paksy Tímea a landolás után.

Az érdeklődők nagy örömére, Veres Zoltán a világbajnok kajakos "leszállítása" után a versenygépével is tartott egy bemutatót, ami káprázatosra sikeredett. "Nagyon örülök annak, hogy Timi jól érezte magát. Nekem is kellemes volt a délelőtt. Az ilyen felkérések rendkívül megtisztelők számomra" - kommentálta Veres Zoltán.