Vágólapra másolva!
A Városligeti műjégpálya területén szeptember 16-án, szombaton rendezik meg az adidas-Samsung Streetball sorozat döntőjét, amelyen tizenöt kategóriában százhatvan csapat kosarazhat. A rendezők további kiegészítő programokat - többek között zsákoló show-t, büntető és hárompontos dobóversenyt - kínálnak, s egyúttal extrém sportnapot is tartanak különböző bemutatókkal.

"Az idén eddig nem igazán volt szerencsénk az időjárással, mert a debreceni és körmendi állomáson is bőrig áztak a csapatok. De az, hogy még az esőben is kitartottak, jól mutatja a streetball népszerűségét. S egyúttal biztató a sportág jövőjét tekintve is, mert ha a kosárlabda sportágat egy piramisnak tekintjük, akkor az alapot azok a széles tömegek képezik, akik ezeken a fesztiválokon is részt vesznek" - fogalmazott a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatón a rendezők részéről Kucsera József.

Az immár tizennegyedik évadját élő sorozat idei hetedik állomására, azaz a döntőre szeptember 16-án 9 és 18 óra között kerül sor Budapesten, a Városligeti műjégpálya területén. A rendezők nevezéseket szeptember 12-én 12 óráig csak korlátozott számban, százhatvan csapatig bezárólag fogadnak. (Debrecenben száz csapat ázott el.) A csapatokat a férfiaknál és a nőknél is korosztály szerint hét-hét kategóriába sorolják be, de egy tizenötödik kategóriában vegyes csapatok is indulhatnak.

Az eseményen jelen lesz, s ha minden igaz, nem csak nézőként, hanem a palánkok alatt is a magyar sport számos kiválósága; így a kajakozó Horváth Gábor és Kucsera Gábor, az úszó Cseh László, az öttusázó Balogh Gábor és a többpróbázó Zsivoczky Attila.

A Városligeti műjégpályán további kiegészítő programok - többek között zsákoló show, büntető és hárompontos dobóverseny - várják az érdeklődőket; valamint extrém sportnap freestyle gördeszka bemutatóval, a mászófalon pedig bárki próbára teheti az ügyességét. A fesztiválra kilátogatók megtekinthetik a győri Brake Dance csoport bemutatóját is.

További információk a www.streetballnet.hu oldalon olvashatók, valamint a 30-270-7179-es információs telefonszámon kérhetők.