Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban slágernek számított a Mátra, rengetegen utaztak fel hazánk legmagasabb pontjára síelni vagy szánkózni. A hó elolvadt, ám így is érdemes felkerekedni...

Január 26-án, szombaton hetedik alkalommal rendezi meg a Hanák Kolos turistaegyesület a Téli Mátra teljesítménytúrát. A szervezők több választási lehetőséget is ajánlanak.



Közepes távnak minősül a 36 kilométeres (1150 méter szintemelkedés), melyet Mátrafüred, Lajosháza, Mátraszentimre, Galyatető, Nyírjes, Vörösmarty turistaház, Mátrafüred érintésével kell maximum 9 óra alatt teljesíteni. Rajt reggel 7 óra és 9 óra között lesz a rajt, a nevezés 400 forint.

A legrövidebb kirándulásként a 28 kilométerest (950 méter szintemelkedés) említik a szervezők. A résztvevőknek 6 és fél órás szintidőn belül a Mátrafüred, Lajosháza, Vörösmarty turistaház, Koris-mocsár, Kékestető, Kalló-völgy, Mátrafüred útvonalat kell legyalogolni. A rajt 7 és 9 óra 30 perc között lesz, a nevezésért 300 forintot kell fizetni.

Mindhárom táv rajtja és célja Mátrafüreden a Vadas Jenő Erdészeti Szakközépiskolánál (Erdész út 11.) lesz. Itt előző este (pénteken) 300 forintért szálláshelyet is biztosítanak a szervezők, igaz, matracról és hálózsákról mindenkinek saját magának kell gondoskodnia.
Bővebb információ Molnár Tamástól kérhető a (06-20) 341-1518-as vagy a (06-37) 313-683-as telefonszámon.

Ajánlat:

A Mátráról