Vágólapra másolva!
Hétfőn Budapesten szemlézett a Nemzetközi Triatlon Szövetség (ITU) delegációja, amely a 2010-es világbajnokságra pályázó magyar főváros esetleges versenyhelyszínét tekintette meg, illetve tárgyalt a honi szövetséget (MTSZ) irányító Szekeres Imrével és Elbert Gábor sportszakállamtitkárral.

Czencz Péter, az MTSZ főtitkára arról tájékoztatott, hogy a szemlebizottságot vezető kanadai Sheila O'Kelly el volt ragadtatva a verseny központjául szolgáló Városligettől és Andrássy úttól, egyúttal annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Budapest ezen festői része csodálatos környezetet biztosítana az eseménynek.

Szekeres ismét hangsúlyozta, hogy elkötelezett híve a vb-rendezésnek, mert legalább 5000 vendég érkezne az eseményre, amely szerinte új lendületet adhatna a magyar triatlonsportnak.

A vb lebonyolításához mindössze egyetlen beruházásra, a városligeti csónakázó tó kimélyítésére van szükség, ami 3 milliárd forintba kerülne. Czencz tájékoztatása szerint az erre vonatkozó megállapodást már megkötötte a kormány és a főváros vezetése, így ez a fejlesztés várhatóan 2008-ra megvalósul. A tervek szerint sikeres pályázat esetén Budapest főpróba gyanánt 2008-tól Világkupa-viadalt rendezne.

Pénteken a lausanne-i vb-t megelőzően 30 perces prezentációt tart a két kandidáló - Budapest mellett a Manchesterhez közeli Salford jelentkezett házigazdának -, majd már a vb utáni, hétfői kongresszuson dönt az ITU a 2010-es helyszínről.