Vágólapra másolva!
Hétfőn Pekingben járt az október 8-án Debrecenben sorra kerülő I. utcaifutó-világbajnokság szervezőinek háromfős delegációja, ahol a nemzetközi szövetség (IAAF) tanácsa előtt tartott prezentációt.

A küldöttségnek Kósa Lajos polgármester, a szervezőbizottság elnöke, Orendi Mihály ügyvezető elnök és Rutkovszky Ede technikai koordinátor voltak a tagjai.

A szervezők tájékoztatása szerint a beszámolót egy DVD-vetítéssel tették érdekesebbé és érthetőbbé az IAAF-tagok számára, akik elégedettek voltak a viadal Nagyerdőnél kijelölt útvonalával, a szállodaválasztékkal, valamint az egyetem előtt kialakítandó versenyközpont tervezetével. A tanácsnak csupán egy külön kérése volt a magyar szervezőkhöz, mégpedig az, hogy próbálják elősegíteni a vízumok kiadásának gördülékennyé tételét.

Kósa Lajos beszámolójában elmondta, hogy a vb nyitánya előtti este, október 7-én 18 ótól tartják meg a debreceni atlétikai stadion névadó ünnepségét, amely ezt követően Gyulai István, az IAAF tavasszal elhunyt főtitkárának nevét viseli majd. Továbbá az is elhangzott, hogy a jövő évi, szintén Debrecenben sorra kerülő U23-as atlétikai Európa-bajnokság alatt felavatják a nagyszerű sportvezető, újságíró mellszobrát.