Vágólapra másolva!
Pala Tünde idei első versenyén, a hétvégén megrendezett jet-ski országos bajnokság negyedik futamán, Szolnokon próbálta ki élesben a nagy nehézségek árán, szponzorhiány miatt csak 2 hete megszerzett versenygépét.

"Ez nem az én hétvégém volt. Kétszer is ütköztem, a jet-ski orrán 15 cm-es luk tátong."

A szombati offshore versenyen nagyon jól sikerül rajt után a második helyen a fordító bólyánál leállt a gépe, így utolsóként eredt a mezőny nyomába. A verseny vége felé közeledve az egyik versenyző előzésekor a két gép összeütközött. Tünde végül tovább tudott menni, és negyedik helyen sikerült befejeznie a futamot az erős magyar férfimezőnyben.

A vasárnapi zártpályás futamok sem sikerültek jól a tavalyi világbajnoknak. Az első futamon technikai hiba miatt rajthoz sem tudott állni. A második futamon a rajtkör végén az előtte haladó Európa-bajnok Vass László az egyik bólyánál keresztbe fordult és az elkerülhetetlen ütközésben Tünde szerencsétlenül orral a másik jet-ski legerősebb pontjának ütközött, aminek következtében a gép kilyukadt, Tünde leesett, és az egész mezőny átment a feje fölött. Fél percig fel sem tűnt a hatalmas hullámok között.

Ezzel még nem volt vége. Mentés közben az egyik versenyző a mentőhajónak ütközött, és a Tündét védelmező vízi mentő a vízbe esett. Csodával határos módon nem sérült meg.

A harmadik futamot végül - baj nélkül - Tünde az ötödik helyen fejezte be. "Az augusztus 27-én megrendezésre kerülő női világbajnokságra készülve minden verseny számít, amin rajthoz tudok állni. Sajnos az idei évben csak most tudtam elkezdeni az edzést, és az első versenyem egyenlege, hogy megint időbe telik, mire újra edzhetek, mert a versenygépet meg kell javíttatnom. A következő verseny, amin szeretnék elindulni, a 2 hét múlva Svájcban esedékes Európa-bajnokság. Sajnos a gép sérülése elég komoly, így veszélybe került az indulásom, mivel az anyagi kereteim is elég szűkösek."