Vágólapra másolva!
Ejtőernyős ugrást hajt végre a Balaton felett egy 90 éves férfi szombaton: ilyen idős korban eddig a világon csak egy ember ugrott ki a repülőgépből.

Magyar Miklós július 6-án ünnepelte 90. születésnapját, a Magyar Ejtőernyős Szövetség pedig illő születésnapi ajándékkal kívánt kedveskedni idős tagja számára, ezért elhatározta: teljes mértékben finanszírozzák az idős férfi jubileumi ugrását.

Magyar Miklós rutinja vitathatatlan: eddig 1914 ejtőernyős ugráson van már túl. Mivel azonban ebben a korban a csontok és az ízületek sokkal sérülékenyebbek, a szövetség úgy döntött, az idős ernyős nem a szárazföldre, hanem a vízbe érkezik majd.

A történelmi ugrásra július 29-én, Balatonkenesén kerül sor. "Minden engedélyt megszereztünk, a helyszínt a vízi szolgálat biztosítja. Magyar Miklóssal négyen ugrunk majd ki, köztük az ejtőernyős kezelőorvosa, aki szintén szenvedélyes hódolója ennek a sportnak" - mondta Géczi János, a Magyar Ejtőernyős Szövetség elnöke csütörtökön.

A szakember hozzátette, hogy 65 év felett nem szokás ugrani, de már 50 éves kortól évente alkalmassági vizsgát kell tennie az ejtőernyősöknek.

Az ugrást végig dokumentálják, filmeznek a repülőgépből, a levegőből és a vízen úszó hajókról is - mondta el Géczi János.