Vágólapra másolva!

Tiszán átívelő kötélhúzás és halászléfőző verseny

A tiszaberceli Tisza-part lesz a helyszíne a már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő rétközi kulturális és turisztikai napoknak augusztus 5-12. között - jelentették be a szervezők péntek délutáni sajtótájékoztatójukon.

A felső-szabolcsi kistérség települései közül Tiszabercel önkormányzata és a Tiszabercelért Egyesület vállalta magára az évről évre nagyobb tömegeket vonzó rendezvényt.

"A siker záloga, hogy gazdag és színes programot állítottunk össze minden korosztálynak" - jellemzi a műsortervet Homonnai Zoltán, az egyesület elnöke.

"A Tisza töltésének tövében lesznek előadásai a gátszínháznak, gátmozinak és a gáti táncnak a Csárdáskirálynőtől a népi táncig. Minden évben nagy közönségsikernek örvend a Tiszán átívelő kötélhúzó viadal. Ezúttal augusztus 11-én a két szomszédos település, Paszab és Tiszabercel 20 tagú vegyes csapata dönti el, ki a legény a gáton. Ahhoz, hogy mindenki megtalálja a maga szórakozását, lesz ifjúsági találkozó, a nyugdíjas klubok összejövetele. A megyében fogyatékkal élőknek pedig külön esélyegyenlőségi napot tartunk augusztus 9-én" - sorolta Homonnai Zoltán.

Az egyhetes rendezvény-sorozatra a felső-tiszai halászléfőző verseny teszi fel a koronát augusztus 12-én. Az előzetes nevezés szerint több száz bográcsot állítanak fel a résztvevők, akik a hallé mellé a színpadon non-stop műsort láthatnak.