Vágólapra másolva!
2006. július 15-16-án Siófok Ezüstpart adott otthont a "Balaton királyai 2006" rendezvénynek, amely Magyarországon először összehozta a három legnevesebb vízi extrémsportot, a kite-szörföt, a szörföt és a wakeboardot.

A időjárás ismét kedvezett a rendezvényt szervező kitesurf.hu csapatnak, hiszen két napig 28 fokos melegben, napsütésben fújt az erős szél. A Balaton legrangosabb versenyként emlegetett Balaton királyai keretén belül rendezik a sportági szövetségek a kite-szörf magyar bajnokságot és a szörf magyar bajnoki fordulót. A wakeboardversenynek két új ágát hirdették a szervezők, a wakeskate rodeót és a wake-szörf versenyt, mely szintén egyedülálló versenyszám. A három sportágban több mint 100 versenyző jött el, hogy összemérje tudását és megmérkőzzön a Balaton királya címért.

A wakeboard kifejezetten a szélmentes sima vizet szereti, ezért a rendezők az erős szeles időjárás miatt a futamokat elhalasztották. Annál nagyobb volt a siker a kite-szörf és a szörf futamokon. A kite-szörf magyar bajnokság keretén belül rendezték a freestyle kategóriát és a beststyle-t, azaz a legszebb stílust is pontozták idén. A hétvégén 21 induló közül választotta ki az 5 tagú zsűri a legjobb 6-ot, akik szuper jam formában mérkőztek meg a fináléban. Több mint 500 néző és 300 sportbarát láthatta Magyarország legjobb kite-osait repkedni a levegőben, freestyle trükköket bemutatva. A döntőbe nem jutott versenyzők között értékelték a funstyle kategóriát, mely szintén egy új kategória volt a magyar kite-versenyek között.

A Windsurf Szövetség által rendezett magyar bajnoki futamon 8 kategóriában indították a futamokat. Több év után idén másodszorra sikerült szlalomfutamot rendezni, és dübörögtek a formula osztályok is.

Mind a három sportágban a versenyek mellé állt forgalmazók felajánlottak 100 ezer Ft értékben sportszerajándékokat, melyeket a nevezett versenyzők között sorsoltak ki minden sportágban.

Hivatalos végeredmények:

V. kite-szörf magyar bajnokság:

FreeStyle - férfi:
1. Rubesch Gergely
2. Füredi Balázs
3. Szaplonczai Mátyás

Freestyle - női:
1. Budai Sarolta
2. Szőke Beáta

BestStyle:
1. Füredi Balázs

FunStyle:
1. Tancsa Péter
2. Marton Andris
3. Póka László

Szörf magyar bajnoki forduló 2006:

FreeStyle:
1. Marton András
2. Honnung Péter
3. Dobozy Dániel

RSX - férfi:
1. Varga Gábor
2. Zölner Viktor
3. György Ádám

RSX - női:
1. Vértesy Mónika
2. Detre Diána

Nyílt:
1. Glofák Olivér
2. Pártos György
3. Dr. Molnár Ákos

Szlalom:
1. Koszti Gábor
2. Glofák Olivér
3. Rádóczy Barna

Rb - utánpótlás:
1. Nagy Kinga
2. Kósa Dániel
3. Tölgyesy Csaba

Rb - classic:
1. Gádorfalvi Károly
2. Papp Zoltán
3. Gál Tamás

Sport osztály:
1. Gilicze Noémi
2. Boér Ágnes
3. Türkössy Zsolt