Vágólapra másolva!

Ultrakönnyű repülők találkozója

Az ultrakönnyű repülők negyedik országos találkozóját rendezik meg Nógrád megyében a Rétság és Tolmács közötti repülőtéren péntektől - tájékoztatott a program szervezője.

Keserű Lászlóné, a budapesti Nimbus Repülőklub tagja elmondta: ez az egyetlen találkozó az országban, amely összefogja az ultrakönnyű repülők több száz fős táborát. A pénteken kezdődő háromnapos programra évek óta több ezren érkeznek, mert a találkozót egész napos szórakozási lehetőségekkel egészítik ki, és programot kínálnak azoknak is, akik csak túrázni szeretnének.

A központi rendezvények szombaton négy órától láthatók, akkor mutatkoznak be az ultrakönnyű repülőgépek, vagyis a motoros sárkányrepülők, és a 450 kilogramm alatti merev szárnyú gépek.

Látványos légi bemutatót tartanak a hátimotoros siklóernyősök, a paratrik-ok, azaz a szárny helyett siklóernyővel felszerelt sárkányok.

Az idei rendezvény különlegessége lesz, hogy a három kerékről induló siklóernyős sárkánnyal egy mozgássérült sportoló tart bemutatót.

Keserű Lászlóné úgy fogalmazott: ez a bemutató a többi mozgássérült számára is figyelemfelkeltő lehet, mert azt üzeni, hogy nem kell feladni a hobbikat.

Többek között vidámpark, divatbemutató, koncertek várják az érdeklődőket a repülőtérre, de idén is lesz sétalovaglás, sétakocsizás. Az egyórás séta- és túrarepüléseken a családtagok együtt is megtehetik a mintegy 80 kilométeres távolságot a Börzsöny, a Dunakanyar és a Bánki-tó fölött.