Vágólapra másolva!
Két ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők a 31. fodrász-világbajnokságon Moszkvában - tudtuk meg Bálintné Horváth Tündétől, a Kézműves Kamara Fodrász Tagozatának elnökétől kedden.

A szombaton kezdődött versenyen hatvan ország versenyzői indultak. A magyarok közül Kormány Imréné három kategóriában is helyezést ért el, Rikk Ágnes pedig sminkkészítésben lett második.

Kormány Imréné, Eta telefonon elmondta, hogy elsőként úgynevezett nyitott hosszú hajat kellett készítenie, amit csak hajlakkal formázhatott. "Húsz perc alatt készítettem el ezt a frizurát, és ezzel lettem második." A szegedi többszörös magyar bajnok fodrász klasszikus konty kategóriában negyedik, menyasszonyi konty kategóriában pedig ötödik helyezést ért el. A csapat összetettben ötödik lett. A szegedi mester szerint nehéz volt a megmérettetés, hiszen időre kellett befejezni az alkotásokat.

Az első díjakat minden kategóriában az orosz indulók kapták.

Kormány Imréné már harmadszor indult világbajnokságon, tíz éve versenyez, és többszörös magyar kontybajnok. "A világbajnokságon csak az indulhat, aki az országos versenyeken az első három között végez" - magyarázta Horváth Tünde.

A moszkvai háromnapos bajnokság hétfőn ért véget, s a szervezők a Kreml-palotában tartott gálaesten látták vendégül az ezer versenyzőt. Fodrász-világbajnokságot kétévenként rendeznek. Legutóbb Milánóban tartották, 2008-ban pedig Chicagóban lesz majd.