Vágólapra másolva!
Lehmann Tibor szakvezető kijelölte a rövid távú Európa-bajnokságra utazó magyar csapatot, a névsort a Magyar Triatlon Szövetség elnöksége elfogadta.

A döntés értelmében a férfiaknál a triatlon tour-sorozat második, balatonfüredi állomását megnyerő, így magyar bajnok Kuttor Csaba, valamint Bajai Péter, Nógrádi Tamás és Török Dániel indul a június 24-i franciaországi kontinensviadalon. A nőknél a szintén bajnok Walkó Andrea, illetve Szabó Zita képviselheti a magyar színeket. Váltóban női csapat nem indul, a háromfős férfi együttes az egyéni indulókból a helyszínen kerül kijelölésre, Vanek Ákos helye biztos.

Lehmann Tibornak a csapat kialakításánál az okozott gondot, hogy a részvételt a balatonfüredi válogatón kiharcolt versenyzők közül többen - így Vanek és Harsányi Zsuzsanna - nem akartak indulni Autunban.

A július 8-i, Rijekában sorra kerülő U23-as Eb-n az egyéni versenyekben a nőknél Koch Renáta, Kovács Zsófia, Vanek Margit és Szakály Zsuzsa, a férfiaknál Vanek Ákos, Nógrádi Tamás, Molnár Ádám, Balogh Lőrinc, Török Alfréd és Pocsai Balázs indul.