Vágólapra másolva!
A portugáliai Portimao adott otthont a viadalnak.Vágott András két kategóriában is Eb-futamgyőzelmet aratott, Vass László ezüstérmet szerzett. A másnapi vébé-futamon Vágottnak a harmadik helyet sikerült megcsípnie.

Jó felvezetéssel kezdődött a világbajnokság, hiszen a pénteki Európa-bajnoki futamon több érmet szereztek versenyzőink: a runabout stock és a "királykategória", runabout superstock döntőjét is a 19 éves, 2005. évi Európa-bajnok, Vágott András nyerte. Runabout stock kategóriában Vass László a 6. helyen végzett. Runabout superstock kategóriában Vass László a 2. helyet, Sümegi László, a 4. helyet szerezte meg. Az állós kategóriában is jeleskedtek a magyar versenyzők, ski junior kategóriában a 15 éves Bilek Levente 4. helyen ért célba, a ski stock és ski superstock kategóriában Bíró Péter két 5. helyezést ért el.

A szombati világbajnoki előfutamokon runabout kategóriában kiválóan szerepelt a magyar válogatott, az első sorból indulás jogát Vágott András, Sümegi László és az olasz Gimmi Bosio szerezte meg, de a második sorba beverekedte magát Vass László is.

A döntőt Gimmi Bosio nyerte, a francia Lemoine Cyrille és Vágott András előtt. Sümegi László 4. helyen, Vass László 5. helyen végzett a világbajnokság első futamán.

Az állós versenyzőink közül a ski kategóriában első világbajnoki versenyén Bíró Péter az értékes pontszerző 9. helyen ért célba.