Vágólapra másolva!
Ha szeretnéd bringázás, kenuzás és sziklamászás közben megismerni Magyarország kulturális és természeti szépségeit, továbbá jó a stratégiai érzéked és van egy Magyarország-térképed, akkor a Cross Hungary Adventure 2006-on, Európa leghosszabb kalandtúráján a helyed.

A második alkalommal megrendezésre kerülő, négy hosszú hétvégén át tartó kalandtúra útvonala Tiszabecstől Szentgotthárdig szeli át a magyar tájat. Az esemény lényege ugyan nem a versengés, az első három célba érőt a szponzorok 150 000-400 000 Ft értékű felszereléssel jutalmazzák meg.

Az első szakasz már elindult május 26-án Tiszabecsről, a cél Miskolc. Mindegyik szakasz péntek reggel nyolc órától vasárnap délután háromig tart, és körülbelül 250 km hosszú. Mind a négy futamon terepfutás, úszás, kenu, kötéltechnika, sziklamászás és GPS-feladatok is lehetnek. A csapatok maguk oszthatják be a pihenési idejüket. Kenut, kötéltechnikai eszközöket és mentőmellényt, ezenkívül energiaszeletet és -italt a szervezők folyamatosan biztosítanak, de a térképről a versenyzőknek maguknak kell gondoskodniuk. A szakaszok végén csoportos lazulás és bográcsvacsora várja a túrában megfáradtakat.




A csapatokat a célba érés ideje és a versenyszabályok betartása alapján pontozzák. A csapatok egy vagy akár mind a 4 futamon is indulhatnak.

Nevezési díj: 15 000 Ft/fő/futam. Céges csapatok nevezési díja: 20 000 Ft + áfa/fő/futam.

A négy szakasz:

2006. május 26-28. Rajt: Tiszabecs Cél: Miskolc/Diósgyőr

2006. június 23-25. Rajt: Miskolc /Diósgyőr Cél: Visegrád

2006. július 21-23. Rajt: Vác Cél: Badacsony

2006. augusztus 18-20. Rajt: Badacsony Cél: Szentgotthárd

Sári Juli