Vágólapra másolva!
Idén először Bécs-Pozsony-Budapest útvonalon kerül sor, október 19. és 23. között az összességében 17. alkalommal kiírt Samsung szupermaraton futóversenyre.

A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy az esemény 1990-ben, nyolc ország 308 résztvevőjével rajtolt, tavaly már tizenegy nemzet 853 indulójával lebonyolított viadal továbbra is az egyik legjobban díjazott hazai sportverseny: a nyeremények összértéke eléri a 20 millió forintot.

A Bécs-Pozsony-Győr-Tata-Budakeszi-Budapest, összességében 345 km-es útvonalra 40-50 egyéni induló jelentkezését várják a szervezők, váltóban pedig 150-160 csapat részvételére számítanak, de túrakerékpárosok és görkorcsolyázók jelentkezését is elfogadják. Az utolsó szakaszon ezúttal is megrendezik a nemzetközi félmaratoni viadalt.

Az eseményt a rajttól a célig számos idegenforgalmi és kulturális program kíséri a három ország hatvan érintett településén. Nagy Sándor, a szervezőbizottság elnöke kiemelte, hogy október 23-án, a Hősök terén esedékes befutóval a szupermaratoni viadal csatlakozik a szabadságharc 50. évfordulójához kapcsolódó rendezvénysorozathoz.